Staročeská křenová polévka zpět

Ingredience:
uzený vývar1,5 lvelká brambora3 ksmrkev1 ks
uzené maso nebo klobása kousekkřen3 lžiczakysaná msetana100 ml
smetana na vaření100 mlmajoránka špetkamáslová jíškacca 2 lžíce
pepř špetkasůl dle chuti
uzený vývar 1,5 l, velká brambora 3 ks, mrkev 1 ks, uzené maso nebo klobása kousek, křen 3 lžic, zakysaná msetana 100 ml, smetana na vaření 100 ml, majoránka špetka, máslová jíška cca 2 lžíce, pepř špetka, sůl dle chuti

Příprava

Tak jak je česnek přírodní antibiotikum, tak křen má též léčivé účinky. Věděli jste, že působí nejen pro lepší trávení, desinfekci, ale proti lupům? Můžete jim léčit i kašel společně s medem. My se však zahřejeme dobrou polévkou.

Brambory nakrájíme na kostky, mrkev na kostičky a vložíme do uzeného vývaru. Podle chuti dosolíme, opepříme. Vaříme 15 minut. Pak přidáme pokrájené uzené maso nebo klobásu, majoránku, ohřáté smetany a jíšku. Provaříme, přimícháme křen a podle potřeby dochutíme.

2014-12-02 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI