Ingredience: | |||||
sterilovaná krájená rajčata | 1 plechovka | sterilovaná cizrna | 1 plechovka | zelené fazolky ve slaném nálevu nebo hrst mražených | 1 plechovka |
česnek | 1 stroužek | čerstvý tymián | dle chuti | kysaná smetana nebo jogurt | dle chuti |
sůl | dle chuti | pepř | špetka | ||
Příloha: | |||||
pečivo | dle potřeby |
Zveřejňovat recept na tuto polévku jsem opravdu neměla v plánu, protože tady se o receptu ani nedá mluvit. Nakonec jsem neodolala tlaku (zejména z řad maminek). Soupis surovin vypadá trochu nudně, ale výsledek je opravdu moc dobrý. A dámy, zvládnete to uvařit i v momentě, kdy hladový muž nervozně odemyká dveře, než si stihne pln očekávání zasednout ke stolu, tak vy budete servírovat tuto lahodnou polévku a hlavně se přitom tvařte jako bohyně v domácnosti.
Do hrnce vylijte plechovku rajčat, plechovku cizrny včetně nálevu a zcezené nebo mražené fazolky. Dolijte cca 1/2 litrem horké vody a přiveďte k varu. Nazávěr dochutíte solí, pepřem, strouhaným česnekem a bylinkami.
Polévku není nutné dlouho vařit, pokud chcete, můžete ji lehce projet tyčovým mixérem a tím trochu zahustit (nemixujte do kaše).
Podávejte ozdobené lžící smetany nebo jogurtu, čerstvými bylinkami a jako příloha je ideální třeba lehce opečená bageta.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI