Ingredience: | |||||
cibule nakrájená na klínky | 300 - 400 g | česnek | 2 stroužky | čerstvá šalvěj | pár lístků |
uzený vývar | 1,5 l | bílé víno | 100 ml | uzené maso | dle potřeby |
pepř | špetka | sůl | špetka | máslo | kousek |
Trošku jiná cibulačka....
Na másle si orestujeme cibuli skoro do hněda, čím déle ji restujeme, tím je sladší, takže záleží na chuti každého, zda ji má rád sladší či říznější. Pokud cibuli ihned trochu osolíme, bude rychleji hnědá, protože pustí šťávu. Asi v polovině restování přidáme posekanou šlavěj. Kdo rád v polévce víno, přilije v této fázi víno a nechá ho skoro odpařit. Poté opepříme a zalijeme uzeným vývarem, vaříme zhruba 5 minut, přidáme česnek a pokrájené maso a ještě 5 minut prohřejeme. Dochutíme.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI