Uzená cibulačka se šalvějí zpět

Ingredience:
cibule nakrájená na klínky300 - 400 gčesnek2 stroužkyčerstvá šalvěj pár lístků
uzený vývar1,5 lbílé víno100 mluzené maso dle potřeby
pepř špetkasůl špetkamáslo kousek
cibule nakrájená na klínky 300 - 400 g, česnek 2 stroužky, čerstvá šalvěj pár lístků, uzený vývar 1,5 l, bílé víno 100 ml, uzené maso dle potřeby, pepř špetka, sůl špetka, máslo kousek

Příprava

Trošku jiná cibulačka....

Na másle si orestujeme cibuli skoro do hněda, čím déle ji restujeme, tím je sladší, takže záleží na chuti každého, zda ji má rád sladší či říznější. Pokud cibuli ihned trochu osolíme, bude rychleji hnědá, protože pustí šťávu. Asi v polovině restování přidáme posekanou šlavěj. Kdo rád v polévce víno, přilije v této fázi víno a nechá ho skoro odpařit. Poté opepříme a zalijeme uzeným vývarem, vaříme zhruba 5 minut, přidáme česnek a pokrájené maso a ještě 5 minut prohřejeme. Dochutíme.

2014-01-06 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI