Uzený vývar s nudlemi a drožďovými knedlíčky zpět

Ingredience:
uzený vývar1000 mlsádlo1 lžícemenší cibule1 ks
středně velká mrkev1 ksstředně velká petržel1 ksceler1 plátek (2cm)
petrželka nebo jiná zelená bylinka dle chutidrožďové knedlíčky dle potřebynudle dle potřeby
uzený vývar 1000 ml, sádlo 1 lžíce, menší cibule 1 ks, středně velká mrkev 1 ks, středně velká petržel 1 ks, celer 1 plátek (2cm), petrželka nebo jiná zelená bylinka dle chuti, drožďové knedlíčky dle potřeby, nudle dle potřeby

Příprava

U nás doma máme rádi polévky s různými druhy zavářek, ať jsou to těstoviny, nebo knedlíčky. Tentokrát jsem vyzkoušela knedlíčky z droždí, zavařené v uzeném vývaru.

Zeleninu očistíme, kořenovou nastrouháme na hrubém slzičkovém struhadle a cibuli nakrájíme nadrobno

Do hrnce na rozehřáté sádlo dáme do sklovita orestovat cibuli. Přidáme kořenovou zeleninu, promícháme a restujeme 3 minuty, až začne mrkvička pouštět barvu.

Poté zalijeme vývarem a od doby varu vaříme 8 minut. Do vývaru přidáme knedlíčky a vaříme ještě dalších 8 minut, než knedlíčky vyplavou na hladinu.

Do talíře dáme předem uvařené nudle, zelenou bylinku a zalijeme horkým vývarem.

2017-03-03 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI