Velikonoční polévka s vařenými vejci zpět

Ingredience:
větší brambora3 ksmrkev1 ksmenší cibule nebo kus pórku1 ks
kedlubna1/2 ksvejce natvrdo3 nebo 4 ksmáslo kousek
drcený kmín špetkavývar1 lpetrželka, pažitka, libeček dle chuti
sůl dle chuti
větší brambora 3 ks, mrkev 1 ks, menší cibule nebo kus pórku 1 ks, kedlubna 1/2 ks, vejce natvrdo 3 nebo 4 ks, máslo kousek, drcený kmín špetka, vývar 1 l, petrželka, pažitka, libeček dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Tak už je to tady, kluci vykoledovali spoustu vajíček, tak se musí spotřebovat. Tahle polévka je rychle hotová a taková chuťově jarní. A pár vajíček ubyde.

Brambory a kedluben nakrájíme na kostičky, cibuli najemno a mrkev nahrubo nastrouháme. Na másle zesklovatíme cibuli, přidáme mrkev a chvilku na mírném plameni restujeme, mrkev pustí krásně barvu. Pak přidáme brambory s kedlubnem, zalijeme vývarem, osolíme a okořeníme kmínem. Vaříme do změknutí. Nakonec vmícháme najemno posekaná vejce a prohřejeme.

2015-04-08 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostvelikonoce
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI