Vietnamská kuřecí (slepičí) polévka Súp Gà Nấm Hương zpět

Ingredience:
kuřecí skelety3 kskuřecí stehno1 ksčerstvý zázvor nakrájený na kolečka3 cm
cibule1 ksrybí omáčka3 lžícejarní cibulka2 ks
sterilovaná kukuřice100 gvejce1 kssušené houby shitake (1/2 hod předem namočené ve vodě) hrst
tapiokový škrob (solamyl)3 lžícesůl dle chutikoriandr dle chuti
kuřecí skelety 3 ks, kuřecí stehno 1 ks, čerstvý zázvor nakrájený na kolečka 3 cm, cibule 1 ks, rybí omáčka 3 lžíce, jarní cibulka 2 ks, sterilovaná kukuřice 100 g, vejce 1 ks, sušené houby shitake (1/2 hod předem namočené ve vodě) hrst, tapiokový škrob (solamyl) 3 lžíce, sůl dle chuti, koriandr dle chuti

Příprava

Výborná, jednoduchá a vydatná vietnamská polévka s kuřecím nebo slepičím masem, houbami shitake a kukuřicí. Takové polévky má ve velké oblibě i můj manžel. Nejlepší je samozřejmě uvařit silný vývar z celé slepice, ale postačí vám i kuřecí skelety a stehno.

Kuřecí skelety, stehno, plátky zázvoru a celou cibuli vložíme do studené vody, osolíme a přilijeme rybí omáčku. Přivedeme k varu a sbíráme pěnu, která se bude tvořit na povrchu. Jakmile bude voda bez sražených bílkovin, stáhneme teplotu a necháme při mírné teplotě vařit cca hodinu a půl. 

Všechny ingredience z vývaru vyjmeme, maso necháme trochu zchladnout a poté ho obereme od kostí a nakrájíme nebo vidličkami natrháme. Vývar necháme celou dobu dále probublávat, přidáme k němu na proužky nakrájené houby, kukuřici, asi po 10 minutách i obrané maso a na kolečka nakrájené jarní cibulky včetně zelených částí. Vejce v hrnku vyšleháme a vlijeme postupně za stálého míchání do polévky. Tapiokový škrob rozpustíme asi ve 100 ml vody a také přidáme do polévky. Promícháme, prohřejeme, případně ještě dochutíme rybí omáčkou nebo solí a můžeme podávat posypané koriandrem.

Polévka by měla být dost hustá, takže případně můžete přidat škrob či naopak doředit troškou vody.

2017-03-23 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptzahraníční kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI