Ingredience: | |||||
kuřecí skelety | 3 ks | kuřecí stehno | 1 ks | čerstvý zázvor nakrájený na kolečka | 3 cm |
cibule | 1 ks | rybí omáčka | 3 lžíce | jarní cibulka | 2 ks |
sterilovaná kukuřice | 100 g | vejce | 1 ks | sušené houby shitake (1/2 hod předem namočené ve vodě) | hrst |
tapiokový škrob (solamyl) | 3 lžíce | sůl | dle chuti | koriandr | dle chuti |
Výborná, jednoduchá a vydatná vietnamská polévka s kuřecím nebo slepičím masem, houbami shitake a kukuřicí. Takové polévky má ve velké oblibě i můj manžel. Nejlepší je samozřejmě uvařit silný vývar z celé slepice, ale postačí vám i kuřecí skelety a stehno.
Kuřecí skelety, stehno, plátky zázvoru a celou cibuli vložíme do studené vody, osolíme a přilijeme rybí omáčku. Přivedeme k varu a sbíráme pěnu, která se bude tvořit na povrchu. Jakmile bude voda bez sražených bílkovin, stáhneme teplotu a necháme při mírné teplotě vařit cca hodinu a půl.
Všechny ingredience z vývaru vyjmeme, maso necháme trochu zchladnout a poté ho obereme od kostí a nakrájíme nebo vidličkami natrháme. Vývar necháme celou dobu dále probublávat, přidáme k němu na proužky nakrájené houby, kukuřici, asi po 10 minutách i obrané maso a na kolečka nakrájené jarní cibulky včetně zelených částí. Vejce v hrnku vyšleháme a vlijeme postupně za stálého míchání do polévky. Tapiokový škrob rozpustíme asi ve 100 ml vody a také přidáme do polévky. Promícháme, prohřejeme, případně ještě dochutíme rybí omáčkou nebo solí a můžeme podávat posypané koriandrem.
Polévka by měla být dost hustá, takže případně můžete přidat škrob či naopak doředit troškou vody.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI