Ingredience: | |||||
růžičková kapusta | 30 hlaviček | velká mrkev | 1 ks | středně velká cibule | 1 ks |
česnek | 3 stroužky | cuketa nakrájená na jemná kolečka | 1/4 ks | naklíčená čočka | 2 hrsti |
velká brambora | 1 ks | velké rajče zbavené slupky | 1 ks | sypká paprika | 2 lžičky |
sušený libeček | špetka | tymián | špetička | nové koření | 4 kuličky |
pepř | 4 kuličky | ||||
Jíška: | |||||
máslo | 2 lžíce | hladká mouka | 2 lžíce | ||
Noky: | |||||
vajíčko | 1 ks | krupice | 3 lžce | sůl | špetička |
Kdo má rád růžičkovou kapustu, jistě si přijde u této polévky na své. Zeleninových polévek není nikdy dost, ani pro ty naše nejmenší svišťata.
Do velkého hrnce dáme máslo, nadrobno pokrájenou cibuli a česnek na jemné plátky, a necháme je orestovat do zlatova. Pak je zasypeme hladkou moukou a vytvoříme zlatavou jíšku, kterou pak zalijeme vodou nebo vývarem. Veškerou zeleninu pokrájíme na kolečka a kostičky, růžičkovou kapustu pořádně opláchneme a jednotlivé hlavičky zbavíme košťálu na jejich spodní části. Polévku posolíme, dáme do ní veškeré koření a takto ji vaříme do změknutí zeleniny. Z vajíčka, krupice a špetičky soli si připravíme hmotu na noky a malou lžičkou hmotu nabíráme a druhou lžičkou nokům pomáháme sklouznout do polévky. Polévka chutná skvěle s čerstvým měkkým chlebem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI