Ingredience: | |||||
voda | cca 1,5 l | husí krky | 6 ks | velká cibule | 1 ks |
velká mrkev | 2 ks | velká petržel | 2 ks | celer | 1/2 velké bulvy |
pepř | špetka | sůl | dle chuti | nové koření | 6 kuliček |
čerstvý libeček | hrst | čerstvá zelená petrželka | 1/2 hrsti | polévkové nudle | 4 hrsti |
Venku se nám počasí horší, mráz sílí, tak je čas na teplé vývary a polévky. Tuto milujeme u nás doma my, tak doufám, že si pochutnáte úplně stejně.
Omyté krky dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme kuličky pepře, sůl, nové koření a vaříme asi 35 minut. Pokrájíme si veškerou zeleninu, kterou můžeme nechat ve větších kusech, jak se kdo cítí. Já tuhle polévku miluji s velkými kusy zeleniny a každý dostane na talíř celý krk, který si během jídla může odložit na menší talířek a vychutnat si jej až po snězení polévky…je to takový rodinný rituál. Takto nakrájenou zeleninu, a celou oloupanou cibuli přidáme do polévky, kterou pak ještě dosolíme a její chuť dotvoříme nadrobno pokrájenou zelenou petrželkou a libečkem. Zcela ke konci dáme do polévky polévkové nudle, vše necháme přejít varem a odstavíme z plotny, aby nebyly rozvařené. Nebo si nudle můžete uvařit bokem v jiném hrnci a podávat k polévce.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI