Vývar z husích krků s kořenovou zeleninou a nudlemi zpět

Ingredience:
vodacca 1,5 lhusí krky6 ksvelká cibule1 ks
velká mrkev2 ksvelká petržel2 ksceler1/2 velké bulvy
pepř špetkasůl dle chutinové koření6 kuliček
čerstvý libeček hrstčerstvá zelená petrželka1/2 hrstipolévkové nudle4 hrsti
voda cca 1,5 l, husí krky 6 ks, velká cibule 1 ks, velká mrkev 2 ks, velká petržel 2 ks, celer 1/2 velké bulvy, pepř špetka, sůl dle chuti, nové koření 6 kuliček, čerstvý libeček hrst, čerstvá zelená petrželka 1/2 hrsti, polévkové nudle 4 hrsti

Příprava

Venku se nám počasí horší, mráz sílí, tak je čas na teplé vývary a polévky. Tuto milujeme u nás doma my, tak doufám, že si pochutnáte úplně stejně. 

Omyté krky dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou. Přidáme kuličky pepře, sůl, nové koření a vaříme asi 35 minut. Pokrájíme si veškerou zeleninu, kterou můžeme nechat ve větších kusech, jak se kdo cítí. Já tuhle polévku miluji s velkými kusy zeleniny a každý dostane na talíř celý krk, který si během jídla může odložit na menší talířek a vychutnat si jej až po snězení polévky…je to takový rodinný rituál. Takto nakrájenou zeleninu, a celou oloupanou cibuli přidáme do polévky, kterou pak ještě dosolíme a její chuť dotvoříme nadrobno pokrájenou zelenou petrželkou a libečkem. Zcela ke konci dáme do polévky polévkové nudle, vše necháme přejít varem a odstavíme z plotny, aby nebyly rozvařené. Nebo si nudle můžete uvařit bokem v jiném hrnci a podávat k polévce.

2015-10-13 Polévky

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI