Zahuštěný kuřecí vývar s masem a houbami zpět

Ingredience:
silný kuřecí vývar1,5 lkuřecí maso z vývaru dle chutivelká cibule1 ks
velká mrkev2 kspetržel1 ksmáslo50 g
hladká mouka50 gtěstoviny do polévky (nudle) dle chutilesní houby150 g
sůl dle chutipepř dle chutikmín dle chuti
majoránka dle chuti
silný kuřecí vývar 1,5 l, kuřecí maso z vývaru dle chuti, velká cibule 1 ks, velká mrkev 2 ks, petržel 1 ks, máslo 50 g, hladká mouka 50 g, těstoviny do polévky (nudle) dle chuti, lesní houby 150 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, kmín dle chuti, majoránka dle chuti

Příprava

Polévky a léto, to se vůbec nevylučuje. I když v těch úporných vedrech, které právě panují, máme všichni chuť spíš na saláty. Jenže když si přinesete z lesa voňavou úrodu hub, tak polévce neodoláte. A taková zahuštěná kuřecí polévka, často stačí jako jediné polední jídlo. Nebo večeře.

Vývar se vaří sám, toho si nemusíte všímat. Potom už jen polévku doladíte. Hlavně tedy houbami!!! O ty tady jde v první řadě.

Uvařte si dobrý a silný kuřecí vývar. Přeceďte, oberte maso a to nakrájejte na menší kousky a nechejte stranou.

V hrnci rozehřejte máslo, na které dejte osmahnout pokrájenou cibulku. Po pěti minutách, kdy je lehce zlátnoucí, přidejte pokrájené houby. Opékejte asi dvě až tři minuty. Přidejte mrkev a petržel, nastrouhané na hrubém struhadle. Opékejte společně asi pět minut.

Zeleninu a houby v hrnci zasypejte moukou a důkladně promíchejte, opékejte asi dvě minutky. Ochuťte solí, pepřem, kmínem. Zalijte vychladnutým vývarem a opět důkladně míchejte, aby v polévce nevznikly hrudky. Polévku nechejte asi půl hodiny vařit, občas míchejte. Chvíli před dovařením ochuťte majoránkou.

Mezitím, co se polévka vaří, uvařte těstoviny do polévky – nudle, malé mašličky, kapání, cokoliv. Po uvaření nechejte okapat a do polévky přidejte až před podáváním.

Do uvařené polévky přidejte těstoviny, promíchejte a podávejte. Na talíři ozdobte ještě zelenou petrželovou natí.

Dobrou chuť a parádní houbové úlovky přeje Elly.

2018-10-04 Polévky

Autor:

Počet porcí
6
 porcí
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravyvaření
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI