Zeleninová polévka s parmazánovými krutony zpět

Ingredience:
bílá část pórku1 kscukea1 ksmrkev1 ks
máslo vrchovatá lžícemuškátový oříšek špetkasůl dle chuti
pepř dle chutikoriandr dle chutitymián2 snítky
olivový olej dle potřebytoustový chléb2 ksstrouhaný parmazán2 lžíce
bílá část pórku 1 ks, cukea 1 ks, mrkev 1 ks, máslo vrchovatá lžíce, muškátový oříšek špetka, sůl dle chuti, pepř dle chuti, koriandr dle chuti, tymián 2 snítky, olivový olej dle potřeby, toustový chléb 2 ks, strouhaný parmazán 2 lžíce

Příprava

Podobné recepty u nás vznikají, když se potřebuji zbavit zásob lednice nebo potřebuji rychle uvařit oběd, abychom mohli s dcerou ven. 

Nejprve si zeleninu nakrájíme na menší kousky, které následně orestujeme na másle. Jakmile zelenina nepatrně změkne, zalijeme horkou vodou, tak aby byla ponořena. Vody nedáváme zbytečně moc, aby polévka nebyla příliš tekutá a získala sílu chuť zeleniny. Do polévky přidáme bylinky. Zeleninu necháme povařit do změknutí a dochutíme ji za pomoci soli, pepře, trošky muškátového oříšku a koriandru. Ten jsem použila sušený, ale určitě by byl skvělý i čerství na konečné dozdobení. 
Během toho, co se bude polévka vařit, si připravíme krutony. Toustový chléb můžeme jednoduše nakrájet na větší čtverečky nebo můžeme použít nějaké pěkné vykrajovátko. Krutony posypeme parmazánem a dáme pod gril do vyhřáté trouby. Krutony pečeme do zlatova. 
Nyní nám už nezbývá nic, než rozmixovat tyčovým mixérem zeleninu, čímž nám vznikne hustý krém a můžeme servírovat. Na talíři polévku zakápneme olivovým olejem a posypeme nasekanými bylinkami. Já použila tymián, ale fantazii se meze nekladou.

2016-04-18 Polévky

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapolévky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
polévky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI