Ingredience: | |||||
bílá část pórku | 1 ks | cukea | 1 ks | mrkev | 1 ks |
máslo | vrchovatá lžíce | muškátový oříšek | špetka | sůl | dle chuti |
pepř | dle chuti | koriandr | dle chuti | tymián | 2 snítky |
olivový olej | dle potřeby | toustový chléb | 2 ks | strouhaný parmazán | 2 lžíce |
Podobné recepty u nás vznikají, když se potřebuji zbavit zásob lednice nebo potřebuji rychle uvařit oběd, abychom mohli s dcerou ven.
Nejprve si zeleninu nakrájíme na menší kousky, které následně orestujeme na másle. Jakmile zelenina nepatrně změkne, zalijeme horkou vodou, tak aby byla ponořena. Vody nedáváme zbytečně moc, aby polévka nebyla příliš tekutá a získala sílu chuť zeleniny. Do polévky přidáme bylinky. Zeleninu necháme povařit do změknutí a dochutíme ji za pomoci soli, pepře, trošky muškátového oříšku a koriandru. Ten jsem použila sušený, ale určitě by byl skvělý i čerství na konečné dozdobení.
Během toho, co se bude polévka vařit, si připravíme krutony. Toustový chléb můžeme jednoduše nakrájet na větší čtverečky nebo můžeme použít nějaké pěkné vykrajovátko. Krutony posypeme parmazánem a dáme pod gril do vyhřáté trouby. Krutony pečeme do zlatova.
Nyní nám už nezbývá nic, než rozmixovat tyčovým mixérem zeleninu, čímž nám vznikne hustý krém a můžeme servírovat. Na talíři polévku zakápneme olivovým olejem a posypeme nasekanými bylinkami. Já použila tymián, ale fantazii se meze nekladou.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI