Avokádová pomazánka zpět

Ingredience:
zralé avokádo1 ksdomácí lučina1 lžícečesnek1 menší stroužek
sůl dle chutipepř špetkacitron pár kapek
máta pár lístkůstrouhaný sýr parmazánového typu1 lžička
zralé avokádo 1 ks, domácí lučina 1 lžíce, česnek 1 menší stroužek, sůl dle chuti, pepř špetka, citron pár kapek, máta pár lístků, strouhaný sýr parmazánového typu 1 lžička

Příprava

Avokádo jsem objevila před pár lety, když jsem zjišťovala, jakou udělat zdravou pomazánku svému tehdy asi ročnímu prckovi. A od té doby nedám na avokádo dopustit. Je úžasné jak ve slané, tak ve sladké verzi. Dnes se zaměříme na slanou pomazánku a vězte, že doba její přípravy je asi tak dlouhá (tedy krátká), jako čtení tohoto textu. Tak pojďme na to.

Avokádo rozkrojíme napůl, odstraníme pecku, lžící vydlabeme dužinu a v misce rozmačkáme vidličkou. Přidáme lučinu, rozdrcený česnek, sůl, pepř, zakápneme citronem, přidáme dle chuti trochu máty nasekané najemno a nasypeme sýr. Vše promícháme. 
Takto připravenou pomazánku mažeme na pečivo a zdobíme dle libosti. Ideálním doplňkem je rajče.

2016-01-25 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI