| Ingredience: | |||||
| frncouzská bageta | 2 ks | větší kuřecí prso | 1 ks | mrkev | 2 ks | 
| petržel | 1 ks | okurka | dle potřeby | sůl | dle chuti | 
| pepř | špetka | česnek | dle chuti | čerstvý zázvor | dle chuti | 
| čerstvý koriandr | dle chuti | med | dle chuti | sojová omáčka | dle chuti | 
| ústřicová omáčka | dle chuti | majonéza | dle chuti | ||
V poslední době jezdím do Prahy celkem často a vždy když se tam objevím, nezapomenu se zastavit v asijském bistru Bánh Mi makers.
Do prahy je to ale celkem daleko a nemůžu tam za úžasnými bagetami jezdit tak často jak bych chtěla, proto jsem se rozhodla udělat si je i doma.
Bánh Mí je jedno z vietnamských moderních jídel, které tam dnes najdete na každém rohu. Chutě a ingredience se všude liší a je jen na Vás, který stánek s bagetami bude pro vás ten pravý.
V Bánh Mí nejčastěji najdeme vepřové nebo kuřecí maso, ale pro vegetariány je i velice oblíbená forma s tofu s hromadou zeleniny, koření a bylinkami.
Pokud byste chtěli ochutnat pravou chuť Asie můžete zajít do dříve zmíněného bistra Bánh Mí makers a nebo jít jednou za rok na úžasný festival Ochutnej Vietnam v Praze.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI