Bramborové koláčky Cibuláčky zpět

Těsto:
brambory uvařené ve slupce1 kgvětší cibule1 ksmouka (dala jsem 1:1 hladkou a polohrubou)250 - 300 g
tvaroh125 gvejce2 kssůl špetka
olej nebo máslo1 lžíce
Náplň:
velká cibule2 kskyselejší jablko2 ksslanina nakrájená na kostičky150 g
tvrdý sýr150 gšalvěj pár lístkůsůl špetka
pepř špetka
brambory uvařené ve slupce 1 kg, větší cibule 1 ks, mouka (dala jsem 1:1 hladkou a polohrubou) 250 - 300 g, tvaroh 125 g, vejce 2 ks, sůl špetka, olej nebo máslo 1 lžíce, velká cibule 2 ks, kyselejší jablko 2 ks, slanina nakrájená na kostičky 150 g, tvrdý sýr 150 g, šalvěj pár lístků, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Koláčky pro milovníky cibule....

Troubu předehřejeme na 160°C.
Brambory prolisujeme, přidáme tvaroh, vejce, mouku, osolíme. Na pánvi zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli a přidáme ji ke směsi. Vypracujeme těsto, které by se nemělo lepit na prsty. Mouku přidáváme podle potřeby.
Na pánvi vyškvaříme kostičky slaniny, vyjmeme ji a do tuku vložíme na kolečka nebo slabší měsíčky nakrájenou cibuli, zesklovatíme, přidáme na kostičky nakrájená jablka a já přidala posekanou šalvěj. Osolíme a restujeme ještě cca 5 minut. Cibule by neměla být hnědá, bude se ještě péci v troubě. Vrátíme zpět slaninu. Necháme částečně zchladnout a vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr. Těstem vyložíme buď vymazané malé koláčkové formičky nebo z těsta utvoříme placičky cca 1cm vysoké. Uprostřed uděláme důlek a naplníme směsí. Potřeme okraje rozšlehaným vajíčkem.
Vložíme do rozpálené trouby, pečeme 30min. a poté zvýšíme teplotu na 180°C. Dopečeme dozlatova.

2014-01-17 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI