Těsto: | |||||
brambory uvařené ve slupce | 1 kg | větší cibule | 1 ks | mouka (dala jsem 1:1 hladkou a polohrubou) | 250 - 300 g |
tvaroh | 125 g | vejce | 2 ks | sůl | špetka |
olej nebo máslo | 1 lžíce | ||||
Náplň: | |||||
velká cibule | 2 ks | kyselejší jablko | 2 ks | slanina nakrájená na kostičky | 150 g |
tvrdý sýr | 150 g | šalvěj | pár lístků | sůl | špetka |
pepř | špetka |
Koláčky pro milovníky cibule....
Troubu předehřejeme na 160°C.
Brambory prolisujeme, přidáme tvaroh, vejce, mouku, osolíme. Na pánvi zesklovatíme najemno nakrájenou cibuli a přidáme ji ke směsi. Vypracujeme těsto, které by se nemělo lepit na prsty. Mouku přidáváme podle potřeby.
Na pánvi vyškvaříme kostičky slaniny, vyjmeme ji a do tuku vložíme na kolečka nebo slabší měsíčky nakrájenou cibuli, zesklovatíme, přidáme na kostičky nakrájená jablka a já přidala posekanou šalvěj. Osolíme a restujeme ještě cca 5 minut. Cibule by neměla být hnědá, bude se ještě péci v troubě. Vrátíme zpět slaninu. Necháme částečně zchladnout a vmícháme nahrubo nastrouhaný sýr. Těstem vyložíme buď vymazané malé koláčkové formičky nebo z těsta utvoříme placičky cca 1cm vysoké. Uprostřed uděláme důlek a naplníme směsí. Potřeme okraje rozšlehaným vajíčkem.
Vložíme do rozpálené trouby, pečeme 30min. a poté zvýšíme teplotu na 180°C. Dopečeme dozlatova.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI