Bramborové řízky zpět

Ingredience:
brambory1 miskavejce2-3 kshladká mouka1 mistička
strouhanka1 mističkasůl1 špetkaolej na smažení1 láhev
dip, majonéza, tatarka
brambory 1 miska, vejce 2-3 ks, hladká mouka 1 mistička, strouhanka 1 mistička, sůl 1 špetka, olej na smažení 1 láhev, dip, majonéza, tatarka

Příprava

Tento recept je jednoduchý, ale s dipem ze zakysané smetany a čerstvými bylinkami, mňamózní. Přidejte česnek, vychlazené pivko a jsme úplně na jiném levelu!

Nevím, jestli mám takhle jednoduchou věc vůbec nazvat postupem. Ale prostě rozepíši alespoň pro začátečníky.
Brambory oškrábeme a nakrájíme na plátky cca 0,5cm, které na chvíli vložíme do studené vody.
Pak je vyndáme a osušíme.
Plátky osolíme a obalíme v klasickém trojobalu.
Do mouky můžeme přidat i nějaké bylinkové koření, čerstvé bylinky nebo sušený česnek.
Smažíme pozvolna ve vyšší vrstvě oleje, aby se brambory propekly a změkly.

Podáváme se studenými dipy.

2022-08-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravysmažení
Příležitostgrilování
Čas přípravy20 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI