Bruschetta s ricottovou pomazánkou a cuketou zpět

Ingredience:
oblíbené tmavé pečivo bez semínek, opečené nasucho dle potřebyolivový olej dle potřebystřední cuketa, nakrájená na kostiřky2 ks
sůl dle chuticitronový pepř dle chutiricotta250 g
mascarpone50 gnahrubo nastrouhaný sýr Gran Moravia velká hrstčerstvá bazalka dle chuti
čerstvá máta dle chuti
oblíbené tmavé pečivo bez semínek, opečené nasucho dle potřeby, olivový olej dle potřeby, střední cuketa, nakrájená na kostiřky 2 ks, sůl dle chuti, citronový pepř dle chuti, ricotta 250 g, mascarpone 50 g, nahrubo nastrouhaný sýr Gran Moravia velká hrst, čerstvá bazalka dle chuti, čerstvá máta dle chuti

Příprava

Tohle je taková dobrota, že Vám na ní musím hned dát recept. Tahle bruschetta je vynikající, jednoduchá a taaak dobrá. Navíc zdravá, vegetariánská a lehká, ideální k bílému vínku a na jaro či léto prostě skvost. Navíc jí zvládne opravdu každý. A odkud, že mám recept? Na nápad mě přivedl recept v časopise, ale nechutnala mi jejich kombinace, bylo to divné a přehnaně dochucené, tak jsem vyměnila nějaké suroviny, jiné přidala a je z toho tato dobrota, která je momentálně nejlepší bruschettou jakou jsem kdy jedla. A zaručuji, že si jí také zamilujete.

Nejdříve si předehřejeme troubu na 250°C a plech vyložíme pečícím papírem. Na něj naskládáme nakrájenou cuketu, osolíme a dobře opepříme, s pepřem tolik nešetřete, cuketa by měla být jemně solená a pikantní. Citronový pepř je zde hodně důležitý, dodá jídlu ten správný šmrnc. Dáme do trouby péct na 10 minut. Poté přepneme na Gril na vyšší výkon a za občasného promíchání pečeme, dokud cuketa nechytne ideální zlatavo-hnědý odstín. V létě klidně můžete cuketu místo kostiček nakrájet na kolečka a opéct na grilu.

Mezitím v mixéru smícháme strouhaný sýr, mascarpone, ricottu a umixujeme na hladší krém, který dochutíme troškou soli a bazalky. Touto směsí potřeme nasucho opečené plátky chleba, na něj navrstvíme cuketu a lehounce posypeme nasekanou mátou. A nyní už si jen stačí pochutnat s dobrým vínem. 

2016-04-21 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI