Ingredience: | |||||
římský salát | dle potřeby | starší bílé pečivo na krutony | dle potřeby | parmazán | dle potřeby |
na másle orestované krevety | dle chuti | ||||
Zálivka: | |||||
žloutek | 2 ks | dijonská hořčice | 1 lžička | cukr | 1 - 2 lžičky |
rostlinný olej | 100 ml | bilý vinný ocet | 1 lžička | ančovičky | 4 ks |
česnek | 1 menší stroužek | sůl | dle chuti | pepř | špetka |
Caesar salát je nejčastějším salátem ve většině restaurací. Ovšem ne všude chutná a vypadá stejně, přestože receptura je jen jedna. Hlavně Češi si zase upravili recept k obrazu svému.
Nejprve připravíme zálivku. V misce vymícháme metličkou nebo ručním šlehačem žloutky s cukrem, octem, solí a pepřem. Do směsi postupně pomalu za stálého míchání přiléváme olej a vymícháme do požadované konzistence majonézu. Do ní pak vmícháme najemno posekané ančovičky a utřený stroužek česneku. Odložíme do lednice.
Z bílého pečiva nakrájíme věší krutony a nasucho je opečeme na pánvi. Necháme vychladnout.
Římský salát nakrájíme na proužky, parmazán nastrouháme na hobliny a dvě třetiny přidáme k salátu. Přihodíme krutony a vše důkladně spojíme zálivkou. Všechny kousky salátu by měly být obalené zálivkou. Podáváme posypané zbytkem parmazánu, případně s orestovanými krevetami nebo proužky kuřecího prsa.
Pokud se vám nechce dělat domácí majonéza, můžete samozřejmě použít hotovou, cca 2 lžíce a pak přidat ančovičky, česnek, ocet, sůl a pepř.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI