| Těsto: | |||||
| máslo | 12 g | hladká mouka | 250 g | mléko | dle potřeby |
| Náplň: | |||||
| cibule nakrájená na tenké plátky | 2 ks | máslo | 3 lžíce | krupicový cukr | 2 lžíce |
| vejce | 3 ks | mléko | 300 ml | smetana | 100 ml |
| tvrdý sýr | 150 g | plátky hermelínu | dle potřeby | ||
Quiche je jeden z těch receptů, do kterých můžete strčit v podstatě cokoliv a nic nezkazíte. Pokud ale chcete vsadit na jistotu, pak tenhle cibulový je nesmrtelná klasika, která nikdy nezklame.
Z těsta vypracujte vláčné těsto, vyválejte a natlačte do koláčové formy..
Na pánvi rozpusťte máslo, přidejte cibuli a cukr a za občasného míchání nechte zkaramelizovat. Vejce rozšlehejte s mlékem a smetanou, přidejte nahrubo nastrouhaný sýr a nalijte na těsto. Navrch přidejte pár plátků hermelínu. Pečte ve vyhřáté troubě na 175°C asi 45 minut dozlatova.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI