Cuketové matjesy zpět

Ingredience:
pevné menší cukety (cca 20 cm dlouhé)2 kscibule2 ksnové koření6 kuliček
pepř10 kuličekbobkový list3 ksrostlinný olej (ne olivový)2 lžíce
ocet3 lžícecukr1 lžičkasůl dle chuti
pevné menší cukety (cca 20 cm dlouhé) 2 ks, cibule 2 ks, nové koření 6 kuliček, pepř 10 kuliček, bobkový list 3 ks, rostlinný olej (ne olivový) 2 lžíce, ocet 3 lžíce, cukr 1 lžička, sůl dle chuti

Příprava

První vypěstované cukety jdou každoročně na tuhle lahůdku. Věřte nebo ne, ale chutnají opravdu jako rybí matjesy.

Cuketu nakrájíme na plátky o síle cca 4 - 5mm, kdo chce, může cuketu oloupat. Cibuli nakrájíme na kolečka. Vložíme do misky spolu s kořením a důkladně osolíme, cca 1PL soli. Promícháme  a necháme 2 hodiny odpočinout a pustit šťávu. Občas můžeme promíchat.
Po uplynulé době přilijeme ocet, olej a vmícháme cukr. Ochutnáme, případně dochutíme. Necháme odležet alespoň jeden den v chladničce. Podáváme vychlazené.

2015-04-14 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI