Cukrové lusky se sladkokyselou glazurou zpět

Ingredience:
mladé cukrové lusky500 gmalá cibulka1 ksvoda2 + 1 lžíce
krystalový cukr4 lžičkykukuřičný škrob1 lžičkajablečný ocet2 lžíce
pepř špetka
mladé cukrové lusky 500 g, malá cibulka 1 ks, voda 2 + 1 lžíce, krystalový cukr 4 lžičky, kukuřičný škrob 1 lžička, jablečný ocet 2 lžíce, pepř špetka

Příprava

Superrychlá pikantní příloha. A přitom velmi chutná. Nejlepší je k masu.

Z lusků odstraníme stopky a propláchneme vodou. Přendáme do mísy, která je vhodná do mikrovlnné trouby. Přidáme cibuli, kterou jsme přepůlili a nakrájeli na půlkolečka. Přidáme 2 lžíce vody. Promícháme a dáme do mikrovlnky na nejvyšší výkon cca na 6 minut.  Vždy po 2 minutách promícháme. Lusky by měly změknout, ale zůstat křupavé. Než se lusky uvaří, rozmícháme vodu, ocet, cukr, pepř a škrob v misce. Dáme do mikrovlnky na nejvyšší výkon cca na 30 - 45 vteřin - dokud směs nezhoustne. Pak ji přendáme k luskům a promícháme. Směs obalí lusky - vypadají jako by měli lesklou glazuru a zároveň jim dodají pikantní chuť.

2014-06-13 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI