Ingredience: | |||||
zelí pak choi | 2 ks | sezamový olej | dle potřeby | sezam | na posypání |
Zálivka: | |||||
sezamový olej | 1 lžička | nastrouhaný zázvor | 1 lžička | najemno nasekaný česnek | 2 stroužky |
rybí omáčka nebo sojová omáčka | 1 lžíce | voda | 2 lžíce | třtinový cukr nebo med | 1 lžička |
šťáva z 1/2 limetky | dle chuti | chilli paprička | dle chuti | vajíčko | dle potřeby |
V obchodech je teď všude k dostání druh zelí pak choi nebo v zahraničí zvané také bok choy. Je to druh čínského zelí. Připravila jsem z něj teplý grilovaný salát s pikantní asijskou zálivkou ... jak jinak u mě, že (smích).
Zelí rozkrojíme na poloviny tak, aby nám drželo pohromadě, nevykrajujeme košťál. Přivedeme v hrnci k varu vodu a zelí do ní ponoříme. Stačí jen krátce (max. 2 minuty) zblanšírovat. Vyjmeme do ledové vody a necháme v ní zchladnout. Vyjmeme a důkladně osušíme. V kastrůlku na oleji orestujeme zázvor s česnekem, přilijeme rybí nebo sójovou omáčku, vodu, vysypeme cukr a posekanou chilli papričku a provaříme. Dochutíme limetkovou šťávou.
Zelí dáme na olej na grilovací pánev nejprve řeznou plochou na gril a když se nám vytvoří hnědé mřížky, otočíme na druhou stranu. Servírujeme řeznou plochou nahoru, aby se mezery mezi listy vyplnily zálivkou, a posypeme sezamem (můžeme ho nasucho opražit). Já jsem k tomu měla vajíčko, ale nemusí být.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI