Grilovaný Halloumi s jahodovou omáčkou zpět

Ingredience:
Halloumicca 250 gbílá bageta1 ksjahody250 g
šťáva z jedné limetky dle chutichilli paprička1 kslístky máty hrst
agávový sirup dle chutiolivový olej trochusůl dle chuti
pepř špetkalisty rukoly nebo mladý salát dle potřeby
Halloumi cca 250 g, bílá bageta 1 ks, jahody 250 g, šťáva z jedné limetky dle chuti, chilli paprička 1 ks, lístky máty hrst, agávový sirup dle chuti, olivový olej trochu, sůl dle chuti, pepř špetka, listy rukoly nebo mladý salát dle potřeby

Příprava

Halloumi je sýr původem pravděpodobně z Kypru. Vyrábí se ze směsi kozího a ovčího, někdy také kravského mléka. Je lehce slaný, hutný a při skusu máte pocit vrzání. Jsem děvče z Valašska, takže mě připomíná ovčí sýr od bači Boráka z Velkých Karlovic. Při grilování se neroztéká a skvěle ladí s ovocem. Protože je sezona jahod, já jsem k němu zvolila pikantní jahodovou omáčku a můžu říct, že to byla trefa do červeného.

V misce smíchejte olivový olej, limetkovou šťávu, jemně nakrájené chilli a mátu, přidejte jahody nakrájené na plátky. Promíchejte a doslaďte sirupem, osolte a opepřete dle chuti. 
Na grilu, nebo grilovací pánvi opečte plátky halloumi cca 8 mm tlusté a plátky bagety.
Opečenou bagetu pokapejte olivovým olejem, poklaďte lístky rukoly, nebo mladých salátu, položte plátek halloumi a přelijte jahodovou omáčkou.

2015-07-02 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI