Husí paštika s máslem a slaninou zpět

Ingredience:
husí játra750 gmléko3 dclslanina100 g
sušené houby hrstvejce6 ksveka na kostky100 g
sůl špetkapepř špetkamuškátový oříšek špetka
drcený jalovec špetkamáslo250 gsojová omáčka3 lžíce
husí játra 750 g, mléko 3 dcl, slanina 100 g, sušené houby hrst, vejce 6 ks, veka na kostky 100 g, sůl špetka, pepř špetka, muškátový oříšek špetka, drcený jalovec špetka, máslo 250 g, sojová omáčka 3 lžíce

Příprava

Podáváme s brusinkami a pečeným toustem....

Husí játra namočíme na několik hodin do mléka. Slaninu nakrájíme na co nejmenší kostičky. Játra nasekáme, smícháme se slaninou, vejci, vekou, povoleným máslem, sušenými houbami, přidáme sůl, pepř a špetku muškátového oříšku. Formu vymažeme pečlivě máslem, vložíme do ní paštiku a pečeme 1,5 hodinu v rozehřáté troubě. Po upečení vychladíme do velmi studena tak na cca 4h do lednice. Paštiku vyndáme z formy a krájíme. Podáváme s brusinkami a pečeným toustem.

2013-11-04 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostostatní
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI