Indické cibulové smaženky (bhajis) s mátovou rájtou zpět

Ingredience:
velká cibule2 kshraška100 gžlutá kari pasta nebo koření1 lžíce
prášek do pečiva1/2 lžičkachilli paprička nebo drcené chilli dle chutisůl špetka
voda150 ml
Rájta:
malý bílý hustý jogurt1 kelímekčerstvá máta pár snítekčesnek1 malý stroužek
sůl špetka
velká cibule 2 ks, hraška 100 g, žlutá kari pasta nebo koření 1 lžíce, prášek do pečiva 1/2 lžička, chilli paprička nebo drcené chilli dle chuti, sůl špetka, voda 150 ml, malý bílý hustý jogurt 1 kelímek, čerstvá máta pár snítek, česnek 1 malý stroužek, sůl špetka

Příprava

Cibule na indický způsob....

Cibuli nakrájíme na proužky. Smícháme v míse suroviny na těstíčko, tzn. hrašku, prášek do pečiva, kari pastu, chilli, sůl a vodu podle potřeby. Cibuli přimícháme do směsi.
Rozpálíme si v pánvi dostatečné množství oleje a smaženky pečeme do zlatova z obou stran. Na papírové utěrce odsajeme přebytečný tuk.
Na rájtu smícháme jogurt s utřeným česnekem, posekanou mátou a malinko osolíme.

2014-01-06 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
ostatní
Druh přípravysmažení
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI