Játrová paštika s brandy a zeleným pepřem zpět

Ingredience:
drůbeží játra500 gmáslo200 gšalotka2 ks
česnek2 stroužkytymiánpár sníteknaložený zelený pepř2 pol. lžíce
brandy4 pol. lžícesmetana4 pol. lžícesůl špetka
pepř špetka
drůbeží játra 500 g, máslo 200 g, šalotka 2 ks, česnek 2 stroužky, tymián pár snítek, naložený zelený pepř 2 pol. lžíce, brandy 4 pol. lžíce, smetana 4 pol. lžíce, sůl špetka, pepř špetka

Příprava

Miluji paštiku. Ale hlavně miluji domácí paštiku, která chutná samozřejmě nejlépe. Pokud byste neholdovali zelenému pepři, dejte třeba mandličky. 

Játra očistíme a nakrájíme. Na lžíci másla zesklovatíme nakrájené šalotky, přidáme celé snítky tymiánu a ke konci posekaný česnek. Necháme rozvonět a přihodíme játra. Orestujeme je tak, aby uvnitř zůstala trochu růžová. Nakonec vlijeme brandy a necháme skoro odpařit. Vyjmeme tymián a směs přendáme do mixéru. Přilijeme smetanu, přidáme pokrájené povolené máslo, sůl, mletý černý pepř a pokud chceme zelený pepř posekaný, tak přidáme i ten. Jinak zelený pepř můžeme vmíchat nakonec celý, popř. nožem posekaný. Vše umixujeme dohladka. Paštiku přendáme do vhodných nádobek, uhladíme, ozdobíme snítkami tymiánu, červeným a zeleným pepřem a zalijeme rozpuštěným másle nebo sádlem. Necháme ztuhnout v lednici.

2014-11-18 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravyvaření
Příležitostslavnostní večeře
Čas přípravyvíce jak 90 min
Nápojvíno červené
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI