Ingredience: | |||||
drůbeží játra | 100 g | střední cibule | 1/2 ks | máslo | 40 g |
smetana ke šlehání | 50 ml | tymián | pár snítek | rozmarýn | snítka |
tuk na smažení | trochu | ||||
Volitelné: | |||||
červené dezertní víno | 2 cl | brandy či koňak | 1 cl | brusinková zavařenina či marleláda | 1 lžička |
sušené brusinky | 1 lžíce |
Milujete paštiky stejně jako my? Tak v tom případě si pěkně pošmáknete. Vždyť je to jednoduchá záležitost, která je na čerstvém chlebu nezapomenutelná.
Játra očistíme a zprudka osmahneme v hrnci s rozpáleným tukem. Jakmile mají játra barvičku, vyndáme je, ztlumíme plamen a na výpek dáme zarestovat cibulku. Jakmile začne zlátnout, dáme zpět játra, přidáme tymián, rozmarýn, pepř, zamícháme a necháme tak minutku zarestovat. Potom přidáme alkohol a necháme odpařit. Zalijeme smetanou, kterou necháme jen probublat a poté vypínáme. Přidáme máslo a necháme rozpustit a celou směs osolíme. Nakonec přidáme brusinkovou zavařeninu. Nyní je čas nalít směs do mixéru a rozmixovat. Záleží na chuti každého, jak moc na jemno chce paštiku mít. Já ji mám raději s nějakým tím kouskem jatýrka. Hotovou paštiku uložíme do vhodné nádoby a můžeme (není nutné) zalít malým množstvím sádla nebo přepuštěného másla a necháme v lednici několik hodin vychladnout. Paštiku je nutné spotřebovat rychle - během několika dní. To ale u nás nebývá problém.
Z uvedeného množství surovin připravíte cca 1 skleničku od výživy. Pokud paštikou budete chtít nakrmit celou rodinu, nebojte se množství zdvojnásobit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI