Lilková pomazánka s hermelínem zpět

Ingredience:
hermelín1 ksmáslo kousekpečený lilek1 ks
sušená rajčata párčesnek2 - 3 stroužkyčerstvá bazalka nebo petrželka hrstka
sůl dle chuti
hermelín 1 ks, máslo kousek, pečený lilek 1 ks, sušená rajčata pár, česnek 2 - 3 stroužky, čerstvá bazalka nebo petrželka hrstka, sůl dle chuti

Příprava

Skvělá pomazánka, se kterou překvapíte nejednu návštěvu....

Lilek rozpůlíme, dužinu nakrájíme do mřížky a posolíme. Necháme vypotit, poté otřeme papírovou utěrkou, potřeme zlehka olivovým olejem a dáme péct do trouby na 220°C. Upečeme dohněda.
Dužinu vydlabeme a necháme zchladnout. Do mixéru vložíme pokrájený hermelín, máslo, bazalku, česnek, sušená rajčata a chladnou dužinu lilku. Osolíme a rozmixujeme dohladka.
Podáváme s pečivem, nejlépe s opečenou bagetkou nebo toastem.
Poznámka
Lilky můžete upéct do zásoby, dužinu vydlabat, napěchovat do skleniček, zalít olivovým olejem, uzavřít a uchovat v lednici. Vydrží i několik týdnů.

2014-09-10 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlapředkrmy
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptustřední
Typ receptu
předkrmy
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI