Lilkové rolky se slaninou zpět

Ingredience:
menší lilek2 kssůl špetkapepř špetka
olivový olej trochuslanina100 gčerstvý kozí sýr100 g
menší lilek 2 ks, sůl špetka, pepř špetka, olivový olej trochu, slanina 100 g, čerstvý kozí sýr 100 g

Příprava

Když k nám měli přijít přátelé hledala jsem nějaký recept na zajímavý překrm, nejlépe nějaké rolky nebo tak něco, nic se mi až tak nelíbilo takže jsem si dala dohromady dva recepty a vznikl tenhle recept. Předem upozorňuji , že rolky jsou dobré hlavně teplé nebo vlažné, čím déle stydnou není to už ono,ale myslím, že zmizí rychleji než mrknete.

Nejprve si dáme na 30 minut vypotit lilky - lilky nakrájíme na tenčí plátky a ty posypeme z obou stran solí. Po půl hodince se orosí/vypotí a tuto tekutinu otřeme papírovou utěrkou. Lilky musí být dokonale suché z obou stran. Pak si předehřejeme troubuna 200°C. Připravíme si velkou pánev na které nasucho z obou strach opečeme lilky dozlatova. Dáme stranou ,aby trochu vychladly. Mezitím si připravíme zapékací mísu a ochutíme pepřem sýr (jen v malé mističce rozetřeme sýr s trochou pepře).

Na plátky lilků poklademe plátek slaniny, velikost upravíme podle velikosti lilků. Na slaninu dáme po celé délce trochu sýra a zavineme , propíchneme špejlí či párátkem a dáme do zapékací mísy. Ideálně spojem dolů, takto naplníme všechny plátky. Až budou naskládané do zapékací mísy pokapeme je trochou olivového oleje a dáme zapéct do trouby, trvá to asi 15-20minut. Po vytažení z trouby ihned podáváme.

2014-11-12 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI