Marinovaný grilovaný lilek zpět

Ingredience:
lilek s pevnou slupkou1 ksolivový olej dle potřebybalsamico ocet1 lžíce
česnek2 větší stroužkykapary1 lžícesojová omáčka1 lžíce
třtinový cukr nebo med špetkapetrželka, bazalka, máta dle chutisůl dle chuti
lilek s pevnou slupkou 1 ks, olivový olej dle potřeby, balsamico ocet 1 lžíce, česnek 2 větší stroužky, kapary 1 lžíce, sojová omáčka 1 lžíce, třtinový cukr nebo med špetka, petrželka, bazalka, máta dle chuti, sůl dle chuti

Příprava

Ke grilovačkám patří určitě i zelenina. Většinou peču papriky a cuketu, kukuřici a taky lilek. Tentokrát jsem ho grilovaný ještě naložila do marinády. A už jsem nepotřebovala ani maso. Ve spolupráci s Bzeneckým octem jsem na přípravu použila jejich skvělý Balsamico ocet, který mám velmi ráda.

Marinádu připravte ze 2 - 3 lžic olivového oleje, balsamica, sojovky, rozdrceného česneku, posekaných bylinek a kaparů. Důkladně promíchejte a dochuťte špetkou cukru nebo medu.

Lilek nakrájejte na plátky silné cca 0,5 - 1 cm. Zlehka potřete olejem a vložte na gril nebo grilovací pánev. Ogrilujte z obou stran a až poté osolte. Počítejte s tím, že v marinádě je sojová omáčka, která je také slaná, tak jen osolit zlehka. Ještě horké plátky lilku potřete z obou stran marinádou. Můžete podávat ihned nebo uložte v uzavřené nádobě do lednice. Vydrží několik dnů. 

2019-06-25 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravygrilování
Příležitostgrilování
Čas přípravy15 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI