Ingredience: | |||||
libovější bůček | 1 kg | červené špičaté pepriky | 5 ks | bíé pepriky | 3 ks |
větší rajčata | 6 ks | celer | 200 g | česnek | 6 velkých stroužků |
velká cibule | 2 ks | rajčatový protlak | 1 ks (150g) | sladká paprika | 1 lžíce |
chilli papričky | dle chuti | cukr | 1 lžíce | ocet | 1 lžíce |
sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
Vždycky jsem měla ráda konzervu Ďábelské toasty. Na topinky prostě nejlepší. Zkoušela jsem už několik receptů, ale nikdy to nebylo úplně to, co mi chutnalo jako ty koupené. Až jsem jednou pečlivě pročítala složení (nemyslím tím ty jejich konzervanty, éčka...), ale hledala jsem tam tu chuť, kterou mám tak ráda. Až jsem na to u jednoho výrobce kápla. Tou ingrediencí je celer. A domácí jsou prostě domácí, bez chemie, neznámých přísad a jak se říká, víte, co jíte...
Bůček, papriky, cibuli, rajčata a celer nakrájejte na menší kusy. Vše včetně česneku a chilli papriček umelte na masovém mlýnku rovnou do širšího hrnce nebo pekáčku. Osolte, opepřete, přilijte ocet, přimíchejte protlak, posypejte paprikou, cukrem, dobře promíchejte a podlijte 100 ml vody. Nechte vařit při mírnější teplotě asi hodinu a půl. Podle potřeby dochuťte a případně podlévejte. Nakonec by měla být veškerá tekutina odpařená.
Já jsem připravovala v pomalém hrnci na stupeň II cca 4 hodiny.
Pokud byste chtěli směs uchovat, můžete ji uzavřít do krabiček a dát do mrazáku, případně zavařit. Masové směsi je dobré zavařovat dvakrát, vždy hodinu při 80°C. Prvně zavařte, vyjměte, nechte zcela zchladnout, nejlépe do druhého dne a pak postup opakujte.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI