Míchané tofu s restovanými ředkvičkami zpět

Ingredience:
olivový nebo slunečnicový olej dle potřebymalá cibule2 kstofu natural2 balíčky
kurkuma1 lžícemletý kmín1 lžičkamletý koriandr1 lžička
mojoránka1 lžičkasůl dle chutipepř dle chuti
velké ředkvičky20 - 30 ksghí, máslo nebo olej1 lžícesůl dle chuti
olivový nebo slunečnicový olej dle potřeby, malá cibule 2 ks, tofu natural 2 balíčky, kurkuma 1 lžíce, mletý kmín 1 lžička, mletý koriandr 1 lžička, mojoránka 1 lžička, sůl dle chuti, pepř dle chuti, velké ředkvičky 20 - 30 ks, ghí, máslo nebo olej 1 lžíce, sůl dle chuti

Příprava

Nedávno jsem na míchané tofu někde narazila, nijak mě to neoslovilo, ale pak jsem ho viděla podruhé a už jsem si říkala, ono na tom asi něco bude. A taky je! Vegan varianta míchaných vajec je chuťově velmi dobrá a mnohem lehčí než vajíčka. Skvělá příloha jsou restované ředkvičky, které mi poradila před časem Pavlína z Pulpamen.cz (děkuji!), jsou vážně delikátní. Mno a pak samodomo kváskový chléb a čerstvá divoká rajčátka ze zahrady a máte večeři jak z praku nebo luxusní snídani.

Na rozpáleném oleji osmahneme nakrájenou cibuli, osolíme a vložíme najemno nastrouhané tofu a koření. Mícháme, dokud se vše nepropojí. V kastrolku na mírně rozehřátém tuku orestujeme na plátky nakrájené ředkvičky. Podáváme teplé s kváskovým pečivem a čerstvou zeleninou.

2017-09-12 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyrestování
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI