Mozzarella s pikantní gremolatou zpět

Ingredience:
mozzarella2 ks
Gremolata:
červená feferonka1 ksčerné olivy8 ksčesnek1 stroužek
kůra z citronu a limetky dle chutišťáva z limetky1 lžičkaolivový olej3 lžíce
sůl špetkazelená petrželka hrst
mozzarella 2 ks, červená feferonka 1 ks, černé olivy 8 ks, česnek 1 stroužek, kůra z citronu a limetky dle chuti, šťáva z limetky 1 lžička, olivový olej 3 lžíce, sůl špetka, zelená petrželka hrst

Příprava

Podle receptu Nigelly Lawson....

Feferonku, česnek, olivy a petrželku nasekáme najemno, smícháme s olivovým olejem a limetkovou šťávou, přistrouháme kůru z citronu a limetky a podle chuti osolíme.
Mozzarellu nakrájíme na plátky a přelijeme gremolatou. Necháme chvilku uležet.

Poznámka:

Tato gremolata se používá především na grilovaná a pečená masa, ale Nigella ji spojila s mozzarellou a je to opravdu vynikající.

2013-12-18 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI