| Ingredience: | |||||
| vařené uzené maso | 300 g | uzená slanina | 150 g | kurkuma | špetka |
| rozpuštěné máslo | 150 g | vejce | 5 ks | housky | 12 ks |
| mléko | 250 - 300 ml | sůl | dle chuti | pepř | dle chuti |
| muškátový květ | špetka | rukola | 250 g | jarní cibulka | 1 ks |
| strouhanka (nemusí být) | dle potřeby | ||||
Nádivku nemusíte péct jen na Velikonoce a můžete to ni přidat ingredience podle sebe a různě je kombinovat, například různé bylinky, kopřivy, saláty, špenát a podobně.
Změklé máslo utřeme do pěny, přidáme žlutky, vymačkané housky namočené v mléce, muškátový květ, podle potřeby strouhanku, pokrájenou jarní cibulku, nasekanou rukolu, pokrájené uzené maso a slaninu.
Směs osolíme, opepříme, dobře promícháme a nakonec lehce vmícháme tuhý sníh z bílků.
Pečeme v koláčové formě vytřené máslem na 170 stupňů cca 45 minut. Zkoušíme špejlí.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI