Ingredience: | |||||
hermelín | 4 ks | naložená sušená rajčata v oleji | hrst | česnek celý | 1 ks |
kapary | lžička | feferonka | 2 ks | velká cibule | 1 ks |
čerstvá bazalka | hrstka | pepř celý | 10 kuliček | olej (dle sklenice zalít) | 1 láhev |
Jednotlivé ingredience volte dle vašich chutí. U nakládaných jídel, nešetřete čerstvými surovinymi. Za pár dnů, se vám sklenice bohatě odmění.
Rajčata, česnek, feferonku, kapary a bazalku posekáme v mixéru nebo nasekáme najemno nožem.
Hermelíny rozkrojíme na poloviny, vždy jednu z nich potřeme směsí a poklademe kolečky cibule. Přiklopíme druhou půlkou a důkladně přimáčkneme.
Naskládáme je do vhodné sklenice, proložíme cibulí, česnekem, pepřem a feferonkami (můžete přidat i listy bazalky, já na ni pak zapomněla) a celé zalijeme olejem. Necháme řádně proležet několik dní.
Směs můžete důkladně vtírat na sýr prsty po celé ploše, aby aroma bylo silné a rozložené rovnoměrně. Není pak nad chvíli večer u televize, kdy si dáte na talířek naložený sýr s čerstvým chlebem a dobře vychlazeným pivkem.
Doboru chuť!
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI