Koprové želé: | |||||
tekutina | 250 ml | gellan | 4,8 g | cukr | špetka |
sůl | špetka | ocet | pár kapek | ||
Espuma z kozího sýra: | |||||
smetana | 500 ml | kozí sýr | 200 g | proespuma | 3 g |
Nudle z kopru trošku jinak....
Koprové želé
Tekutinu si dochutíme a metlou do ní vmícháme gellan. Důležité je celou směs nechat projít varem. Hned po stáhnutí z plotny je nutné tekutinu vylít na plato, plech nebo nerezový stůl. Gellan tuhne do necelé minuty a zcela ztuhne do tří minut a je připravený ke krájení.
Poznámka: U kyselosti pozor! (Tekutina nesmí být hodně kyselá, jinak gellan nebude fungovat)
Espuma z kozího sýra
Smetanu svaříme se sýrem, solí. Do svařené směsi přidáme proespuma a rozmixujeme. Směs přecedíme přes jemný cedník a nalijeme do espomové lahve. Přidáme dvě bombičky CO2 a celou lahev dáme chladit.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI