Nudle z kopru na espumě z kozího sýra zpět

Koprové želé:
tekutina250 mlgellan4,8 gcukr špetka
sůl špetkaocet pár kapek
Espuma z kozího sýra:
smetana500 mlkozí sýr200 gproespuma3 g
tekutina 250 ml, gellan 4,8 g, cukr špetka, sůl špetka, ocet pár kapek, smetana 500 ml, kozí sýr 200 g, proespuma 3 g

Příprava

Nudle z kopru trošku jinak....

Koprové želé
Tekutinu si dochutíme a metlou do ní vmícháme gellan. Důležité je celou směs nechat projít varem. Hned po stáhnutí z plotny je nutné tekutinu vylít na plato, plech nebo nerezový stůl. Gellan tuhne do necelé minuty a zcela ztuhne do tří minut a je připravený ke krájení.
Poznámka: U kyselosti pozor! (Tekutina nesmí být hodně kyselá, jinak gellan nebude fungovat)

Espuma z kozího sýra
Smetanu svaříme se sýrem, solí. Do svařené směsi přidáme proespuma a rozmixujeme. Směs přecedíme přes jemný cedník a nalijeme do espomové lahve. Přidáme dvě bombičky CO2 a celou lahev dáme chladit.

2013-11-19 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptostatní
Složitost receptutěžká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyvaření
Příležitostoslava
Čas přípravy30 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI