Opečená pikantní cizrna zpět

Ingredience:
sterilovaná cizrna1 konzerva (400g)olivový olej1 lžícesůl1/2 lžičky
mletý kajenský pepř1/2 lžičky
sterilovaná cizrna 1 konzerva (400g), olivový olej 1 lžíce, sůl 1/2 lžičky, mletý kajenský pepř 1/2 lžičky

Příprava

Cizrna je luštěnina s lehce oříškovou chutí, je výživná a zdravá! Nemusíte se s ní ani složitě vařit, stačí si koupit konzervu, lehce ji opéct a okořenit a máte skvělou chuťovku, kterou u televize můžete chroustat bez výčitek místo chipsů.

Troubu rozpalte na 230°C a plech pokryjte alobalem nebo pečícím papírem. Plechovku cizrny slijte přes cedník a propláchněte. Nechte dobře okapat a vsypte do mísy.

Přidejte olej, sůl a kajenský pepř a důkladně promíchejte. Cizrnu rozprostřete na pečící plech, ab byla v jedné vrstvě.

Pečte v troubě asi 15 minut, vyndejte z trouby a protřeste, aby se cizrna mohla opéct ze všech stran a vraťte na dalších 15 minut do trouby, aby se cizrna hezky opekla a byla křupavá.

Vychutnejte si ji horkou nebo nechte vychladnout do pokojové teploty.

2017-03-08 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI