Panzanella - italský chlebový salát zpět

Ingredience:
starší bílý chléb, ideálně Ciabatta dle potřebyrajčata dle potřebyokurek dle potřeby
olivový olej trochusůl špetkapepř špetka
balzamico dle chutičerstvá bazalka pár lístků
starší bílý chléb, ideálně Ciabatta dle potřeby, rajčata dle potřeby, okurek dle potřeby, olivový olej trochu, sůl špetka, pepř špetka, balzamico dle chuti, čerstvá bazalka pár lístků

Příprava

Dobrý tip na využití starého chleba a sluníčkem vyhřátých rajčat ze zahrady.

Velkou inspirací na tento recept mi byla kniha od Frances Mayesové – Pod Toskánským sluncem , ke které se strašně ráda vracím. Je totiž mimo jiné proložena spoustou receptů a vždycky v ní najdu něco nového.

Chléb nakrájíme na kousky, pokapame olejem osolíme a dáme do trouby opéct do křupava. Po upečení je skkvělé je smíchat s prolisovaným česnekem . Necháme vychládnout. Rajčata a okurky nakrájíme na kousky. Všechno spolu smícháme v míse, pokapame olivovým olejem a octem. Přidáme lístky bazalky a dochutíme solí a pepřem.

2014-09-12 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlaostatní
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
ostatní
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy20 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI