Parmazánové pokušení zpět

Ingredience:
špaldová mouka180 gstrouhaný parmazán, nebo pecorino100 gvychlazené máslo110 g
kysaná smetana100 gdrcený růžový pepř1 lžičkasůl1/2 lžičky
špaldová mouka 180 g, strouhaný parmazán, nebo pecorino 100 g, vychlazené máslo 110 g, kysaná smetana 100 g, drcený růžový pepř 1 lžička, sůl 1/2 lžičky

Příprava

Ano, nenazývám tento recept parmazánové sušenky, ani krekry, ale pokušení. Je to z toho důvodu, že jejich výroba je nesmírně náročná a to zejména na pevnou vůli. Já sama jsem první plech pomalu nenechala ani vychladnout a snědla skoro celý ještě teplý. Nebojte se je tedy vyzkoušet a klidně je rovnou udělejte z dvojité dávky. Garantuji, že nebudete litovat.

Z mouky, parmazánu a másla, soli a drceného růžového pepře vypracujte jakoby drobenku. Ideální je na to použít mixér. Do drobenky postupně přidávejte kysanou smetanu. Může se stát, že ji nedáte celých 100 g protože to závisí na savosti mouky. Mělo by vám vzniknout hladké a pevné těsto. Z těsta vypracujte váleček, který nechte v lednici vychladit, klidně i do druhého dne. Váleček těsta nakrájejte na 0,5 cm tlusté kolečka. Nemusíte řešit zásadně tvar, protože sušenky se troubě lehce roztečou. Pečte v troubě vyhřáté na 180 stupňů přibližně 10 minut. 
Sušenky skladujte ideálně v papírové nebo dřevěné krabici či sáčku, protože ve vzduchotěsné nádobě zvlhnou a ztratí křehkost.

2015-12-21 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
40
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy90 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI