Patizonové placky s cuketou, mrkví, bramborou, česnekem a červenou paprikou zpět

Ingredience:
České Ghíčko - přepuštěné máslo dle potřebypatizon - očištěný a vydlabaný200 gcuketa - očištěná a vydlabaná80 g
mrkev60 gbrambory20 gteff mouka tmavá6 g
pohanková mouka hladká10 grýžová polohrubá mouka10 glahůdková maďarská paprika Grešík2 lžičky
česnek2 - 3 stroužkysůl dle chuti
České Ghíčko - přepuštěné máslo dle potřeby, patizon - očištěný a vydlabaný 200 g, cuketa - očištěná a vydlabaná 80 g, mrkev 60 g, brambory 20 g, teff mouka tmavá 6 g, pohanková mouka hladká 10 g, rýžová polohrubá mouka 10 g, lahůdková maďarská paprika Grešík 2 lžičky, česnek 2 - 3 stroužky, sůl dle chuti

Příprava

Snadná svačinka na cesty či prckům do tlapky.
Patizon nám zachutnal, v kombinaci se zeleninou je úžasný. Samotný jen tak obalený v Hrašce, je také moc dobrý, ale ten už jsme v týdnu na svačinku měli. A tak jsme si uplácali naše oblíbené placičky.

Zeleninu očistíme, nastrouháme najemno, přidáme prolisovaný česnek, papriku, osolíme, zahustíme moukou, důkladně zamícháme.

Dlaněmi nebo pomocí lžíce vytvarujeme placičky, které klademe na plech s pečícím papírem, který důkladně potřeme Ghíčkem, z vrchu můžeme placky pokapat rovněž, vložíme do rozehřáté trouby, pečeme na 200°C přibližně 45 minut.

2016-10-18 Předkrmy

Poznámka

Lze zahustit běžně používanou moukou na zahušťování či špaldovou moukou.

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostpiknik
Čas přípravy60 min
Nápojostatní
Nákladystřední

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI