Pestrý salát s avokádem, fíky a třemi druhy sýra zpět

Ingredience:
rajčata3 kssýr Krolewski4 plátkybalkánský sýr1 balení
mozzarella1 ksavokádo1 ksmenší mrkev1 ks
velká ředkvička2 ksvejce2 ksjarní cibulka1 ks
čerstvý fík1 kspomeranč1/2 ksolivový olej trochu
šťáva z 1/2 citronu dle chutisůl dle chutipepř špetka
čerstvý libeček pár lístků
rajčata 3 ks, sýr Krolewski 4 plátky, balkánský sýr 1 balení, mozzarella 1 ks, avokádo 1 ks, menší mrkev 1 ks, velká ředkvička 2 ks, vejce 2 ks, jarní cibulka 1 ks, čerstvý fík 1 ks, pomeranč 1/2 ks, olivový olej trochu, šťáva z 1/2 citronu dle chuti, sůl dle chuti, pepř špetka, čerstvý libeček pár lístků

Příprava

Milujete saláty, jako já? Pokud ano, není nic jednoduššího, jako je tento. Zároveň není nic chutnějšího. Ingredience si obměňte dle vašich chutí a toho, co máte opravdu rád

Do velkého talíře vyskládáme na tenoučko pokrájené plátky rajčat. Plátky sýru Krolewski pokrájíme na asi tak 1 cm tenké nudličky, jejichž konce dáme k sobě a položíme je na rajčata tak, aby se nacházely ve středu talíře a vytvořily tvar kytky nebo slunce a rajčata pod nimi bylo vidět (hlavně po krajích talíře). Takto pokladené nudličky sýra Krolewski poklademe stejným způsobem i na plátky nakrájeným sýrem Mozzarella. Poté škrabkou na chřest nastrouháme na tenoučké dlouhé plátky mrkev a vytvoříme takové dalo by se říct "klubko", které položíme na střed vyskládaných sýrů. Dvě natvrdo uvařená vejce nakrájíme na čtvrtky a poklademe je kolem "klubka" z mrkve, stejně tak pak i avokádo, které se předtím překrojí vejpůl a nakrájí na proužky. Pod "klubko" z mrkve vyskládáme též kolem dokola na čtvrtky pokrájené ředkvičky, přes "klubko" mrkví opřeme pár kousků avokáda, plátky čerstvých fíků a pomerančů, kolem dokola na vše položíme na kostičky nakrájený Balkánský sýr, vše zakápneme olivovým olejem (přiměřeně), šťávou z půlky pomeranče, z půlky citronu, lehce osolíme, opepříme, vše ještě ozdobíme na kolečka nakrájenou jarní cibulkou, čerstvým nadrobno pokrájeným libečkem a dílo je dokonáno.

Dobrou chuť!!

2015-10-13 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladystřední

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI