Ingredience (na 1kg): | |||||
paprikový salát (sterilované tenkostěnné papriky ve sladkokyselém nálevu) | 180 g | sterilované kapie (silnostěnné ve sladkokyselém nálevu) | 90 g | kulaté feferonky ve sladkokyselém nálevu | 90 g |
sýr Eidam (je dobré si sýr nechat nakrájet na tenké plátky cca 2 - 3 mm) | 285 g | sterilované cibulky | 180 g | sterilovaný hrášek | 100 g |
rostlinný olej (slunečnicový nebo jiný neutrální chuti) | 120 g | worcester | 5 g | cukr | 20 g |
sůl | 10 g | mletý černý pepř | špetka |
Po klasickém vlašském a pochoutkovém/pařížském salátu podle původních ČS norem z roku 1976 jste si jako další recept vybrali salát pfeferonový. V původní receptuře se používal paprikový salát. Prošla jsem několik výrobců sterilované zeleniny, spoustu regálů a jsou buď ke koupi krájené sterilované papriky (tenkostěnné) nebo kapie. Je také na pultech paprikový salát, ale ten obsahuje i cibuli a okurky, ale ty do klasického salátu nepatří. Takže kupte sterilované papriky a kapie a určitě nezaměňujte kulaté feferonky za jiné, ty salátu dodají tu typickou chuť.
Paprikový salát (papriky) smícháme s kapií a feferonkami pokrájenými na nudličky, na kolečka nakrájenými cibulkami a hráškem. Přidáme olej, worcester, cukr, pepř a zlehka promícháme se sýrem nakrájeným na nudličky. Trochu osolíme a necháme uležet v chladu. Po uležení ještě případně dosolíme.
Váha surovin je po očištěném stavu a bez nálevu, tzn. čisté váhy.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI