Pfeferonový (feferonový) salát Retro (podle ČSN z roku 1976) zpět

Ingredience (na 1kg):
paprikový salát (sterilované tenkostěnné papriky ve sladkokyselém nálevu)180 gsterilované kapie (silnostěnné ve sladkokyselém nálevu)90 gkulaté feferonky ve sladkokyselém nálevu90 g
sýr Eidam (je dobré si sýr nechat nakrájet na tenké plátky cca 2 - 3 mm)285 gsterilované cibulky180 gsterilovaný hrášek100 g
rostlinný olej (slunečnicový nebo jiný neutrální chuti)120 gworcester5 gcukr20 g
sůl10 gmletý černý pepř špetka
paprikový salát (sterilované tenkostěnné papriky ve sladkokyselém nálevu) 180 g, sterilované kapie (silnostěnné ve sladkokyselém nálevu) 90 g, kulaté feferonky ve sladkokyselém nálevu 90 g, sýr Eidam (je dobré si sýr nechat nakrájet na tenké plátky cca 2 - 3 mm) 285 g, sterilované cibulky 180 g, sterilovaný hrášek 100 g, rostlinný olej (slunečnicový nebo jiný neutrální chuti) 120 g, worcester 5 g, cukr 20 g, sůl 10 g, mletý černý pepř špetka

Příprava

Po klasickém vlašském a pochoutkovém/pařížském salátu podle původních ČS norem z roku 1976 jste si jako další recept vybrali salát pfeferonový. V původní receptuře se používal paprikový salát. Prošla jsem několik výrobců sterilované zeleniny, spoustu regálů a jsou buď ke koupi krájené sterilované papriky (tenkostěnné) nebo kapie. Je také na pultech paprikový salát, ale ten obsahuje i cibuli a okurky, ale ty do klasického salátu nepatří. Takže kupte sterilované papriky a kapie a určitě nezaměňujte kulaté feferonky za jiné, ty salátu dodají tu typickou chuť.

Paprikový salát (papriky) smícháme s kapií a feferonkami pokrájenými na nudličky, na kolečka nakrájenými cibulkami a hráškem. Přidáme olej, worcester, cukr, pepř  a zlehka promícháme se sýrem nakrájeným na nudličky. Trochu osolíme a necháme uležet v chladu. Po uležení ještě případně dosolíme.

2020-03-05 Předkrmy

Poznámka

Váha surovin je po očištěném stavu a bez nálevu, tzn. čisté váhy.

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy15 min
Nápojpivo
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI