| Polentový základ: | |||||
| instantní polenta | 1,5 hrnku | voda / zeleninový vývar | 4 hrnky | lahůdkové droždí | dle potřeby |
| sůl | dle chuti | pepř | špetka | olivový olej | trochu |
| Olivová tapenáda: | |||||
| zelené olivy bez pecek | 500 g | česnek | 1 stroužek | kapary | 2 lžíce |
| olivový olej | cca 2 dl | čerstvá bazalka a jiné bylinky | dle chuti | sůl | dle chuti |
| pepř | špetka | ||||
| Červená řepa: | |||||
| červená řepa | 2 malé bulvy | olivový olej | 1 lžíce | lahůdkové droždí | dle chuti |
| sušený česnek | dle chuti | čerstvá petrželka | dle chuti | sůl | dle chuti |
| pepř | špetka | ||||
Téma pohoštění už jsem tady otvírala. Olivy jsou fajn, ale olivová home-made jednohubka přece jen někdy potěší víc. Často potřebujeme, aby takové pohoštění bylo nenáročné a rychlé. A já mám pro vás tip na jednohubky, které to splňují a jsou navíc bezlepkové. Je to opravdu spíše inspirace, nežli recept, ale třeba se bude hodit. Část z nich vznikla neplánovaně a na kombinacích se dá zapracovat dle fantazie.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI