Pomazánka "Baba Ghanoush" zpět

Ingredience:
lilek (nebo 1 větší)2 kscitronová šťáva1 lžícečesnek2 stroužky
tahini pasta (nemusí být)1 lžíceřecký jogurt2 lžíceolivový olej1 lžíce
sůl dle chutipepř dle chuti
K podávání:
sporty chléb Penam dle chutirajčata dle chutisýry dle chuti
lilek (nebo 1 větší) 2 ks, citronová šťáva 1 lžíce, česnek 2 stroužky, tahini pasta (nemusí být) 1 lžíce, řecký jogurt 2 lžíce, olivový olej 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti, sporty chléb Penam dle chuti, rajčata dle chuti, sýry dle chuti

Příprava

Tato pomazánka se dá připravovat buď na ohni, nebo grilu, nebo prostě jen doma v troubě a vždy bude fantastická. Je krásně jemná a já ji mám ráda s výrazným sýrem.

Lilek zabalíme do alobalu a pečeme cca 30 minut v troubě. Občas zkontrolujeme. Vnitřek musí být měkký.

Lilek vydlabeme a buď namačkáme vidličkou a nebo dáme do sekáčku či mixéru. Přidáme zbytek surovin a našleháme. 

Natřeme na chleba a dozdobíme dle chuti.

2018-06-26 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy45 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI