Pomazánka nebo dip z pečeného lilku s fazolemi zpět

Ingredience:
česnek3 stroužkyolivový olej dle potřebylilek3 ks
mletý koriandr2 lžičkyuvařené červené fazole (nebo kvalitní v plechovce)250 glimetka - šťáva1/2 ks
mořská sůl dle chutičerstvě namletý pepř dle chuti
česnek 3 stroužky, olivový olej dle potřeby, lilek 3 ks, mletý koriandr 2 lžičky, uvařené červené fazole (nebo kvalitní v plechovce) 250 g, limetka - šťáva 1/2 ks, mořská sůl dle chuti, čerstvě namletý pepř dle chuti

Příprava

Lilky moc v kuchyni nepoužívám. Jen občas na takové pomazánky, typu Baba Ghanoush, a v létě občas na gril.

Lilek je velmi bohatý na minerální látky a konzumuje se zásadně tepelně zpracovaný, za syrova totiž není dobrý. Dá se ale na 24 hodin marinovat syrový (s octem, solí, pepřem a česnekem) a pak má prý i antibiotické účinky, podporuje činnost jater a snižuje cholesterol.

Lilky podélně rozkrojíme, dáme na plech a postříkáme olejem. Kdo nesnese pálivost čerstvého česneku, nasypte plátky česneku na lilky a upečte společně doměkka. Asi 45 minut při 200°C. Necháme vychladnout a potom dužinu lilků vyškrábneme lžící ze slupky. Společně s ostatními surovinami rozmixujeme dohladka. Podle své chuti osolíme a opepříme.

2017-09-22 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI