Pomazánka s avokádem a Nivou zpět

Ingredience:
zralé avokádo1 ksLučina1 kostkaplátek nivycca 1 cm
česnek1 stroužeksmetana1 lžícesůl dle chuti
pepř dle chuti
zralé avokádo 1 ks, Lučina 1 kostka, plátek nivy cca 1 cm, česnek 1 stroužek, smetana 1 lžíce, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Ten, kdo příliš neholduje avokádu, nebo ho chce vyzkoušet, měl by ho zakomponovat do nějaké dobré pomazánky. Já jsem si ho oblíbila taky postupně. Když jsem ho prvně ochutnala jen tak samotné kdysi na návštěvě ve Švýcarsku, vůbec mi nechutnalo, připadalo mi jako bláto bez chuti (smích). Má máslovou konzistenci a je opravdu celkem bez chuti, proto se mu i říká zelené máslo. Výborné je v kombinaci třeba s různě připravenými vejci. V pomazánkách s ním můžete dost experimentovat. Takže s chutí do toho, je hodně zdravé.

Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a hmotu vydlabeme lžící do misky. Přidáme Lučinu, nahrubo nastrouhanou nebo nalámanou nivu a smetanu Můžeme vše rozmačkat důkladně vidličkou, pak bude mít pomazánka hrubší strukturu, nebo rozmixovat ponorným mixérem. Nakonec vmícháme rozdrcený česnek, dochutíme solí a čerstvě mletým pepřem.

Pomazánku můžeme použít na pečivo nebo jako dip třeba k zeleninovým hranolkům či silným tyčkám.

2017-03-14 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
4
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI