Pomazánka z divoké pažitky zpět

Ingredience:
tofu natural200 gdivoká pažitka velký svazeksůl dle chuti
pepř dle chutilahůdkové droždí2 lžíceolivový olej trochu
citron (šťáva)1/2 ks
tofu natural 200 g, divoká pažitka velký svazek, sůl dle chuti, pepř dle chuti, lahůdkové droždí 2 lžíce, olivový olej trochu, citron (šťáva) 1/2 ks

Příprava

Objevili jsme ji s dětmi kousek za domovem ve stráni, kam chodíme společně objevovat. A protože ta naše zahradní potřebuje ještě alespoň týden, dva, aby byla delší a vyplatilo se ji setnout, tak jsme se tam pro ni vrátili. Je poněkud štíhlejší, ale chuť je stená, teď když začíná jaro typicky nejostřejší. Pesto jsem nedávno dělala z brokolice, tak se mi nechtělo. Vypadalo by to, že pořád jíme ty těstoviny, ale dobrý tip pro vás, kdo ne a ne najít na procházkách medvědí česnek (já taky nic). Divoká pažitka roste totiž skoro všude, kamarádka ji našla i na zahradě (ovšemže divoká nádherná vesnická zahrada u lesa).

Tofu nastrouháme na jemném struhadle, přidáme nasekanou pažitku a ostatní suroviny. Rozmixujeme, ale ne úplně na pastu, jak vám to vyjde.

Skvělá jarní pomazánka! Když nenajdete tolik pažitky, přidejte ještě 1 - 2 stroužky česneku, aby byla pikantní.

2017-04-06 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostnávštěva
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI