Pomazánka z pečeného česneku zpět

Ingredience:
česnek2 palicežervé (lučina nebo domácí jogurtová pomazánka)120 - 150 gsůl dle chuti
pepř dle chutiolivový olej dle potřebysušený tymián dle chuti
česnek 2 palice, žervé (lučina nebo domácí jogurtová pomazánka) 120 - 150 g, sůl dle chuti, pepř dle chuti, olivový olej dle potřeby, sušený tymián dle chuti

Příprava

Klasickou česnekovou pomazánku, do které se dává čerstvě prolisovaný česnek, miluju. Když jsem viděla v časopise Fresh variantu z pečeného česneku, musela jsem ji zkusit. A je úplně jiná, než ta z čerstvého. Pečením se vytratí síla a štiplavost a česnek dostane nový rozměr. Já jsem oproti původnímu receptu použila žervé a ne kozí sýr a trochu smetany.

Jelikož je česnek před přípravou pomazánky potřeba upéct, je dobré h dávat do trouby, když pečeme něco slaného - maso, těstoviny, brambory, prostě cokoliv, čemu nebude vadit česnekové aroma. Česnek se peče hodinu, tak ať není trouba málo vytížená.

Troubu předehřejeme na 200°C (horkovzduch na 180°C).

Česnek horizontálně přepůlíme a každou půlku položíme na alobal řezem nahoru. Osolíme, opepříme, zakápneme asi půl lžící oleje, zabalíme do balíčku (každou půlku česneku zvlášť) a vložíme do trouby na cca 60 minut.

Česnek necháme vychladnout, vybalíme z alobalu a jednotlivé stroužky vydloubneme ven a rozetřeme na prkýnku nožem na kašičku - případné tuhé části odstraníme.

Rozetřený česnek smícháme s žervé a lžičkou tymiánu a podáváme s opečenou bagetkou, toastem nebo vekou.

2018-02-16 Předkrmy

Poznámka

Zdroj: Fresh! podzim 2015 s malou obměnou.

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravypečení
Příležitostnávštěva
Čas přípravy60 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI