Rajčatový aspik s olivami a mozzarellou zpět

Ingredience:
masitá rajčata750 gželatina na vaječnou tlačenku1 ksčerné olivy - vypeckované100 g
zelené olivy - vypeckované100 gmozzarella1 balíčekbazalkacca 10 lístků
bílá část lahůdkové cibulky4 kssůlcca 1 lžičkachilli1/2 lžičky
citronová šťáva1 lžíce
masitá rajčata 750 g, želatina na vaječnou tlačenku 1 ks, černé olivy - vypeckované 100 g, zelené olivy - vypeckované 100 g, mozzarella 1 balíček, bazalka cca 10 lístků, bílá část lahůdkové cibulky 4 ks, sůl cca 1 lžička, chilli 1/2 lžičky, citronová šťáva 1 lžíce

Příprava

Je období zrání rajčat. Pokud jich máte nadúrodu jako já, vyzkoušejte tento neobvyklý pikantní recept. 

Rajčata omyjeme a u stopky je nařízneme do kříže. Vložíme do vroucí vody a necháme asi 15 minut vařit. Poté vyjmeme, slupku sloupneme a necháme vychladnout. 

Olivy, mozzarellu, cibulku a bazalku nakrájíme na drobné kousky.

Želatinu připravíme podle návodu na sáčku. 

Vychladlá rajčata důkladně rozmixujeme, přidáme ostatní suroviny, přidáme želatinu a promícháme. 

malé silikonové formičky na muffiny vypláchneme vodou a naplníme směsí. 

Dáme do lednice vychladnout nejméně na 2 hodiny.

Sůl a chilli přizpůsobte své chuti.

2017-08-30 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
10
 porcí
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravyostatní
Příležitostostatní
Čas přípravy30 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI