Ingredience: | |||||
rajčata | 6 ks | hermelín | 1 ks | vejce natvrdo | 1 ks |
cibule | 1 ks | zelená nať z jarní cibulky | dle chuti | čerstvá bazalka | dle chuti |
majonéza | 1 - 2 lžíce | pepř | špetka | sůl | špetka |
koření Salát pikant od Antonína | dle chuti |
Klasický rajčatový salát jen s cibulí a majonézou dělám v létě, kdy mám spoustu chutných rajčat ze zahrady, poměrně často. Vychlazený nemá chybu. Dnes jsem do něj přidala ještě pár ingrediencí, které ho povýšily ještě výš.
Nejprve nakrájíme na osminky rajčata, vložíme je do cedníku a posolíme. Necháme vykapat asi půl hodiny přebytečnou vodu, občas s nimi trochu zatřeste. Pokud jsou rajčata hodně vodnatá, je lepší je nechat okapat, aby salát nebyl po vychlazení a uležení příliš řídký. Rajčata přendáme do misky, přihodíme posekané vejce a nakrájený hermelín, najemno nakrájenou cibuli , nať z jarní cibulky, bazalku, opepříme. Vše spojíme majonézou, promícháme zlehka a dochutíme. necháme důkladně vychladit v lednici.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI