Rajčatový salát s hermelínem a vejcem zpět

Ingredience:
rajčata6 kshermelín1 ksvejce natvrdo1 ks
cibule1 kszelená nať z jarní cibulky dle chutičerstvá bazalka dle chuti
majonéza1 - 2 lžícepepř špetkasůl špetka
koření Salát pikant od Antonína dle chuti
rajčata 6 ks, hermelín 1 ks, vejce natvrdo 1 ks, cibule 1 ks, zelená nať z jarní cibulky dle chuti, čerstvá bazalka dle chuti, majonéza 1 - 2 lžíce, pepř špetka, sůl špetka, koření Salát pikant od Antonína dle chuti

Příprava

Klasický rajčatový salát jen s cibulí a majonézou dělám v létě, kdy mám spoustu chutných rajčat ze zahrady, poměrně často. Vychlazený nemá chybu. Dnes jsem do něj přidala ještě pár ingrediencí, které ho povýšily ještě výš.

Nejprve nakrájíme na osminky rajčata, vložíme je do cedníku a posolíme. Necháme vykapat asi půl hodiny přebytečnou vodu, občas s nimi trochu zatřeste. Pokud jsou rajčata hodně vodnatá, je lepší je nechat okapat, aby salát nebyl po vychlazení a uležení příliš řídký. Rajčata přendáme do misky, přihodíme posekané vejce a nakrájený hermelín, najemno nakrájenou cibuli , nať z jarní cibulky, bazalku, opepříme. Vše spojíme majonézou, promícháme zlehka a dochutíme. necháme důkladně vychladit v lednici.

2015-06-17 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
2
 porce
Typ jídlazeleninová jídla
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
zeleninová jídla
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojostatní
Nákladynízké

Fotogalerie

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI