| Ingredience: | |||||
| středně velká červená řepa (předvařená) | 1 ks | ricotta | 150 g | nastrouhaná kůra z 1/2 limetky | dle chuti | 
| sůl | dle chuti | ||||
| Zálivka: | |||||
| olivový olej | dle potřeby | dýňový olej | dle potřeby | limetková šťáva | dle chuti | 
| růžový pepř | dle chuti | sůl | dle chuti | ||
| Bylinkový parmazán: | |||||
| parmazán | 50 g | bazalka | hrst | ||
Řepa v moderním kabátku. Lehké osvěžení nejen pro teplé letní dny...výborné plněné třeba i kozím sýrem.
Červenou řepu uvaříme doměkka. Necháme vychladit a oloupeme. Ricottu smícháme s limetkovou kůrou, pár kapkami šťávy, špetkou soli a promícháme.
Parmazán dáme do sekáčku s bazalkou.
Růžový pepř lehce podrtíme a smícháme s olejem, limetkovou šťávou a špetkou soli, prošleháme, aby vznikla hladká emulze.
Řepu krájíme na velice tenké plátky. Na každý položíme kopeček ochucené ricotty a plátek přehneme a nebo položíme další plátek.
Naservírujeme na talíř a přelijeme zálivkou, posypeme bylinkovým parmazánem.
Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)
Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena
Making by McRAI