Raw mandlová pomazánka zpět

Ingredience:
přírodní mandle100 gvoda100 mllahůdkové droždí1/2 lžíce
citronová šťáva kapkasůl dle chutipepř dle chuti
přírodní mandle 100 g, voda 100 ml, lahůdkové droždí 1/2 lžíce, citronová šťáva kapka, sůl dle chuti, pepř dle chuti

Příprava

Mandlový krém na pizzu nebo pomazánka na kousek dobrého chleba s pažitkou a rajčetem ze zahrádky, jak je libo. Původně jsem si říkala, že to není finančně milá záležitost, vždyť ale malý kyblíček některých pomazánek, sýrů atp. vyjde stejně (a takové polotovary jsou navíc plné víme čeho), přitom tahle domácí zabere sotva čtyři minuty vašeho času. Pokud je vám navíc smutno po játrové paštice, přesně k té táta chuť přirovnal, tak nevím, dejte vědět.

  1. Mandle necháme přes noc namočené ve vodě. (Ano, i se slupkou, jen to chce silný mixer.)
  2. Rozmixujeme s vodou a dochutíme.
  3. Podáváme s pečivem, čerstvou bylinou a zeleninou nebo můžeme použít třeba na pizzu.
2016-11-09 Předkrmy

Autor:

Počet porcí
1
 porce
Typ jídlachuťovky
Receptdomácí kuchyně
Složitost receptulehká
Typ receptu
chuťovky
Druh přípravystudená kuchyně
Příležitostostatní
Čas přípravy10 min
Nápojvíno bílé
Nákladynízké

Odběr newsletteru Chci pravidelně dostávat informace ze světa Pažitka.cz

Ochrana osobních údajů + Cookies (Nastavení cookie)

Vestavné-spotřebiče s.r.o. Pažitka, všechna práva vyhrazena

Making by McRAI